Project VD

Project  VD

01. Introduction

Mid-Century Modern staat voor vintage design gecombineerd met moderne details. Bij dit uitdagende project hebben we hout afgewisseld met glas, metaal en contrasterende kleuren voor een authentieke en tijdloze stijl. De woning heeft een moderne, eigentijdse look gekregen, zonder het warme gevoel te verliezen. Een project waar we met plezier aan gewerkt hebben. Kijk gerust mee!

02. Process

Voor dit project kregen we de opdracht mee om een woning met een internationale, warme uitstraling te creëren. Om dit te bereiken, hebben we luxe materialen gebruikt en veel moeite gestoken in de afwerking en kleine details. Om zo tot een hoogwaardig geheel te komen dat de eigenaar een gevoel van rust en thuiskomen zou geven.

In het kader van uniformiteit hebben dezelfde materialen - een mix van marmer en hout - buiten en binnen toegepast. Hetzelfde geldt voor het kleurgebruik van met name aardetinten. Een algemene aannemer heeft alle ruwbouwwerken uitgevoerd. Wij hebben de technische tekeningen gemaakt en de klant nauw betrokken bij de materiaalkeuze. Dit om ervoor te zorgen dat het ook echt als zíjn woning zou aanvoelen.

03. Decor

Bij elk van onze ontwerpen besteden we veel aandacht aan de vloerkeuze, omdat dit een van de belangrijkste basiselementen voor een woning is. In de keuken en gang hebben we grote natuursteen tegels van travertin gebruikt om een luxueuze uitstraling te realiseren. De living is voornamelijk voorzien van eikenhout parket in zijn natuurlijke kleur. Duurzaam en tijdloos!

De vloer wordt geaccentueerd door de beige muren en donkerbruine fineer keukenkasten. Dat zorgt voor een mooi contrast en het gebruik van natuurlijke materialen maakt de woning aangenaam om in te vertoeven. We hebben zowel het ontwerp als de afwerking voor onze rekening genomen. We hebben de vloeren, badkamers, keukens en het maatwerk geplaatst.

Buiten langs het zwembad hebben we een mooie, grote tegel uitgekozen. De vorm en inplanting van het zwembad zijn iets meer doordacht dan wat er standaard in België wordt toegepast. We hebben getracht hier het gevoel van een boetiekhotel te creëren. De boom naast het zwembad wordt vergezeld door een houten dek waar ultiem ontspannen kan worden.

Het poolhouse biedt alle ruimte voor het ontvangen van gasten. Het heeft een bar en lounge gedeelte waar veel van dezelfde materialen als in de woning zijn gebruikt. Overwegend is stucco en eikenhout fineer toegepast voor het creëren van de internationale uitstraling waar de klant naar op zoek was. Al met al biedt de woning na de renovatie een perfecte balans, zodat er zowel ‘s winters als ‘s zomers van genoten kan worden.