Project TH

Project TH

01. Introductie

Bij MORE zijn we gefocust op allerhande uitdagende ontwerpopdrachten, van kleinere opdrachten tot uitgebreide projectontwikkelingen. Project TH valt in die laatste categorie: de projectontwikkelaar gaf ons de opdracht om 18 appartementen te voorzien van een eigentijdse indeling en een vertrouwd, warm gevoel. Om dit te bereiken, hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Elke unit hebben we voorzien van fraaie houten vloeren en bij het design is extra aandacht besteed aan toegankelijkheid.

02. Process

Voordat we aan de slag zijn gegaan met het design, hebben we eerst het grondplan en de doelgroep (potentiƫle kopers) besproken met de bouwheer. Op basis hiervan hebben we een design en moodboard gemaakt dat voorgelegd kon worden aan klanten om hun voorkeuren aan te geven.

Het was een groot project met diverse betrokkenen. Zo was de aannemer verantwoordelijk voor de ruwbouw en grote werken. De technieken zijn in samenspraak geplaatst, waarna de appartementen casco aan ons zijn opgeleverd. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de afwerking, te beginnen met de badkamers, vloeren en keukens.

03. Decor

Alle 18 units beschikken over lichte tinten, een vloer met eiken planken (19cm breed) en andere natuurlijke materialen die voor een warme uitstraling zorgen. De keuken, voorzien van eikenhout en een stenen werkblad, vormt het fraaie middelpunt van de woning. Om genoeg licht in de gang te betrekken, hebben we een elegante, stalen deur getekend.

Ook de slaapkamers zijn elegant te noemen, met een prettig, licht kleurenpalet, op maat gemaakte kasten en het gebruik van hout. Het geheel wordt geaccentueerd door de asymmetrische plaatsing van de lichtpunten.

In de badkamers is ons gevoel voor creativiteit goed tot uiting gekomen. Hier hebben we twee soorten tegels gebruikt: kleine witte tegels tegen de muur en een neutrale variant in de natte ruimte. Dit zorgt ervoor dat het vormconcept goed zit.

De uitdaging tijdens Project TH was om tot een ontwerp te komen dat een wijd publiek zou aanspreken. We hebben ons gefocust op de toepassing van sterke en kwalitatief hoge materialen en functionaliteit om te komen tot een tijdloos en aansprekend design.