Project LS

Project  LS

01. Introduction

In deze woning staat de combinatie van materialen centraal. De eigenaars houden niet van zwart-wit ontwerpen of een overdaad aan marmer. Het was onze taak om de woning karakter te geven en een eigentijdse look en feel. Zodat er de natuurlijke materarialen tot zijn recht komen en de woning een oase van rust word. Het boetiek hotel gevoel is nooit ver weg bij onze ontwerpen , kijk gerust mee!

02. Process

Een renovatie project start altijd met een goed gesprek met de klant ,de algemene aannemer, architect en MORE. Welke van de muren werkelijk steunmuren zijn, en welke muren we kunnen uitbreken om meer ruimte te maken. De woning is een stads woning en werd volledig gestript om zo terug van opnieuw te beginnen met nieuwe leidingen en technieken.

Na ons eerste gesprek met de klant werd het ons duidelijk dat ze van natuurlijke materialen houden en dat veel licht inval belangrijk was voor hun. Zo hebben we de achtergevel in glas gemaakt en de raampartijen in heel het gebouw vergroot. Wij stonden in voor het design en het opvolgen van de werken. Er werd met verschillende gespecialiseerde partijen gewerkt zowel voor de technieken , als parket en schilderwerken.

03. Decor

Bij elk van onze ontwerpen besteden we veel aandacht aan de vloerkeuze, omdat dit een van de belangrijkste basiselementen voor een woning is. In de keuken en gang hebben we grote natuursteen tegels van travertin gebruikt om een luxueuze uitstraling te realiseren. De living is voornamelijk voorzien van eikenhout parket in zijn natuurlijke kleur. Duurzaam en tijdloos!

De vloer wordt geaccentueerd door de beige muren en donkerbruine fineer keukenkasten. Dat zorgt voor een mooi contrast en het gebruik van natuurlijke materialen maakt de woning aangenaam om in te vertoeven. We hebben zowel het ontwerp als de afwerking voor onze rekening genomen. We hebben de vloeren, badkamers, keukens en het maatwerk geplaatst.

In de keuken hebben we een gietvloer gecombineerd met een walnoot fineer keukenkasten. De gietvloer zorgt ervoor dat de ruimte  eenvoudig is in onderhoud. De walnoot fineer kasten geven de ruimte warmte. Ook de afrondingen in het eiland maakt de woning meer organisch. Zowel de backsplasch  die doorloopt naast de kasten en werkblad is er voor tavertijn gekozen.

Een houtenvloer in hongaarse punt van Django Wood Floors is geplaatst in de living en al het maatwerk is ook voorzien in walnoot zodat de gebruikte materialen terugkomen doorheen de woning. Er zijn verschillende details verwerkt in het maatwerk ,bv inderirect LED verlichting en roze tarverijn blokken die de kast ondebreking en zo de kast een stuk intressanter maakt.