Project Eiland

Project Eiland

01. Introductie

In de wereld van fitness en wellness speelt de omgeving een cruciale rol bij het creëren van een rustgevende ruimte waar individuen hun geest en lichaam kunnen verjongen. In dit besef streven fitnesscentra er voortdurend naar om unieke en inspirerende settings te bieden voor hun klanten. Een dergelijke locatie heeft onlangs een opmerkelijke toevoeging aan het fitnesslandschap onthuld: de nieuwe Yoga-, Wellness- en Pilatesruimtes. Met inspiratie uit de serene Japanse vormgeving en de eenvoud van minimalisme combineert deze ruimte het beste van beide werelden.

02. Process

De eerste stap bij het creëren van een ambiance die rust bevordert, is de keuze van materialen. De Yoga-, Wellness- en Pilatesruimtes hebben gekozen voor warme houten vloeren die een gevoel van natuurlijke schoonheid uitstralen en een stevige basis bieden voor de activiteiten binnen. De unieke houtnerfpatronen dragen bij aan de algehele esthetiek en roepen een gevoel van sereniteit en eenheid met de natuur op.

Als aanvulling op de houten vloeren zijn er op maat gemaakte houten meubelstukken zorgvuldig ontworpen om in harmonie te zijn met de omgeving. De fusie van minimalisme en Japanse invloeden is duidelijk zichtbaar in de strakke lijnen en functionele eenvoud van elk item. Strakke banken en doelgerichte opbergkasten, elk meubelstuk is met zorg samengesteld om een onopgesmukte ruimte te creëren die mindfulness en zelfreflectie stimuleert.

03. Decor

Om de Japanse essentie te versterken, zijn de Yoga-, Wellness- en Pilatesruimtes versierd met zorgvuldig gekozen decoratieve items zoals zachte verlichtingsarmaturen, ontworpen om traditionele Japanse lantaarns te evenaren, werpen een warme en rustgevende gloed, waardoor deelnemers volledig worden ondergedompeld in een sfeer van kalmte.

Ruimte voor mindfulness en beweging: Naast de esthetische aantrekkingskracht biedt de nieuwe faciliteit een scala aan activiteiten gericht op het bevorderen van holistisch welzijn. In de Yogaruimte nodigen ruime matten en steunende kussens beoefenaars uit om deel te nemen aan herstellende yoga- en meditatiepraktijken. 

Aangrenzend aan de Yogaruimte is de Wellnessruimte, een toevluchtsoord voor ontspanning en zelfverzorging. Hier kunnen deelnemers genieten van verschillende therapeutische behandelingen, van verjongende massages tot opwekkende aromatherapiesessies. De ruimte is ingericht met luxueuze materialen en essentiële olieverspreiders.  Een serene oase om te ontspannen en de zintuigen te revitaliseren.

Tot slot biedt de Pilatesruimte een ruimte voor kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. Uitgerust met state-of-the-art Pilates-apparatuur en spiegelwanden, bedient deze ruimte zowel beginners als gevorderde beoefenaars.