Project NS

Project NS

01. Introductie

Als interieurspecialisten gaan we graag aan de slag met allerhande uitdagende ontwerpopdrachten, van kleinere opdrachten tot uitgebreide projectontwikkelingen. Voor deze job kregen we vrij spel om een ontwerp te creëren met een internationale, maar warme uitstraling. De woning, gelegen in het midden van een drukke stad, moest voorzien worden van luxe materialen en een dito afwerking, voor een gevoel van rust en thuiskomen. We hebben optimaal gebruik gemaakt van de ruimtes en hoge plafonds en deze met donkere houten vloeren en accenten afgewerkt.

02. Process

Onze opdrachtgever wilde het ‘buitenlandgevoel’ van door hem geliefde bestemmingen als Ibiza en Tulum naar zijn woning brengen. Bij het maken van de tekeningen hebben we rekening gehouden met de kenmerken van deze stijl. Daarnaast kregen we toestemming om zijn zwembad en poolhouse in te richten. Zo gezegd, zo gedaan.

In het kader van uniformiteit hebben dezelfde materialen buiten en binnen toegepast. Een algemene aannemer heeft de ruwbouwwerken uitgevoerd. Wij hebben de technische tekeningen gemaakt en de klant voorzien van de materiaalkeuze. Aanvullend hebben we een 3D shoebox design gemaakt en hoge resolutie renders, zodat hij het ontwerp digitaal kon bekijken en beoordelen.

03. Decor

De eiken parketvloer zonder knopen vormt een mooie basis. Het geeft de woning een gevoel van warmte in de winter en een aangenaam gevoel in de zomer. De vloer heeft een natuurlijke eikenkleur en wordt geaccentueerd door beige muren en donkerbruine fineerkasten. Dat zorgt voor een mooi contrast en het gebruik van natuurlijke materialen maakt de woning aangenaam om in te vertoeven.

Ons ontwerp bevatte ook een zitput, een ideale plek om mensen samen te brengen en gasten te ontvangen. Bijvoorbeeld voordat je aan tafel of op stap gaat. Op verschillende plekken in de woning hebben we gespeeld met elementen die je op plekken als Ibiza en Tulum vindt zoals rotan, hout, stucco en aardekleuren.

Buiten langs het zwembad hebben we een mooie, grote tegel uitgekozen. De vorm en inplanting van het zwembad zijn iets meer doordacht dan wat er standaard in België wordt toegepast. We hebben getracht hier het gevoel van een boetiekhotel te creëren. De boom naast het zwembad en poolhouse is met zwart hout afgewerkt en daardoor zowel modern als tijdloos.

Het poolhouse biedt volop ruimte om gasten te ontvangen. De keuken is van hetzelfde materiaal als de keuken in de woning. Daarnaast is hier stucco en eikenhout fineer toegepast voor het creëren van de gewenste internationale uitstraling. Al met al biedt de woning nu een perfecte balans om zowel ‘s winters als ‘s zomers van te genieten.