Project KVB

Project KVB

01. Introductie

Dit prachtige huis, gelegen in één van de beste wijken van Antwerpen. De eigenaars vroegen ons om het huis te transformeren naar een unieke villa met een eigentijds design. Hiervoor hebben we onze inspiratie gehaald uit villawijken in Los Angeles en Dubai. Het in- en exterieur hebben we perfect op elkaar afgestemd, zodat het mooi past in een Belgische straat. We hebben tekeningen gemaakt voor zowel binnen als buiten en bij de realisatie enkel gewerkt met de beste materialen en (meubel)designers.

02. Process

Voordat we van start zijn gegaan, hebben we de huidige situatie bestudeerd en een aanvraag bij de gemeente gedaan voor de wijziging van het inplantingsplan. De focus tijdens het project lag op het bereiken van een perfecte balans tussen in- en exterieur.

Dankzij een goede planning, voorbereiding en controle over de uitvoer waren we in staat de woning in zes maanden te transformeren. Het huis werd teruggebracht naar ruwbouw en volledig opnieuw afgewerkt met de meest luxueuze materialen van steen, hout en stof.

03. Decor

Het resultaat mag er zijn. De villa heeft diverse op maat gemaakte accenten en meubels, ontworpen door Sara Belaïch, die een unieke uitstraling geven. Zowel boven als beneden zijn houten vloeren geplaatst: een Hongaarse punt in de leefruimtes en lange brede planken boven. De bureauruimte werd voorzien van een op maat gemaakte meubel. Elders werd van vloer tot plafond de steensoort travertin met fijne afrondingen toegepast.

De badkamer hebben we voorzien van marmer viola, een uitgesproken marmer met een paarse ader. Ook de wastafel is uit dit marmer gemaakt om voor uniformiteit te zorgen.

De grootste uitdaging tijdens dit project was om te zorgen voor een knusse, huiselijke uitstraling. De klant heeft ons zowel de vormgeving, materiaalkeuze als uitstraling toevertrouwd. Ons advies varieerde van de juiste stof gordijnen tot de vorm en het materiaal van een zetel. We hebben alle accessoires zelf geselecteerd en de raampartijen vervangen om het leven binnen en buiten met elkaar te verbinden.

De villa heeft nu een fris, strak en modern interieur. Bij het exterieur hebben we gespeeld met de plaatsing van enkele overgangstegels en waterpartijen. Het doel hiervan was om de ingang van het huis rijkelijk te laten overkomen en een internationale uitstraling te geven. De kers op de taart is het symmetrisch geplaatste zwembad; heerlijk om op een warme zomerdag in af te koelen en om van te genieten als kijkobject.