Project KRS

Project  KRS

01. Introduction

In het centrum van Antwerpen, nabij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, ligt het gebouw KRS. De projectontwikkelaar vroeg ons om vier appartementen in het gebouw te voorzien van een fris ontwerp met boetiekhotel elementen. MORE nam zowel het ontwerp als de afwerking voor haar rekening. We hebben de parketvloeren, badkamers, keukens en het maatwerk geplaatst om een ware parel in het midden van de stad te creëren.

02. Process

De verbouwing van dit high-end project was al goed onderweg toen wij door de ontwikkelaar werden benaderd. Hij had enkele van onze vorige ontwerpen gezien en gaf ons de opdracht om een ontwerp met internationale uitstraling te maken. Daarbij gebruikmakend van verschillende natuurlijke materialen, zoals parket en marmer. Zo gezegd, zo gedaan.

De appartementen zijn met 70m2 niet al te groot. Aan ons de taak om ze toch rijk te laten aanvoelen middels een knap ontwerp en de toepassing van de juiste materialen. Denk aan ingemaakte kasten met fineer, waarmee extra bergruimte is gecreëerd. In de keuken zijn dezelfde materialen toegepast.

03. Decor

Donkerbruine fineer vormde de basis voor al het maatwerk, samen met het natuursteen marmer dat we op maat hebben laten maken in Italië. De keukens hebben een eettafel die doorloopt om plaat te besparen en een leuk geheel te maken tussen keuken en leefruimte. Het visgraatparket in eikenkleur zorgt voor een warme uitstraling, zowel ‘s winters als ‘s zomers.

Voor het kranenwerk hebben we messing goud gekozen. Dit geeft zowel de badkamers als de keuken een extra krachtige uitstraling. De badkamers zijn helemaal in stucco afgewerkt voor de hoogwaardige afwerking die de klant wenste.

In alle appartementen komen de gekozen elementen en materialen op een elegante manier samen. De combinatie van lichtinval en materiaalkeuze laten de ruimtes groter aanvoelen dan ze daadwerkelijk zijn. De muren, geschilderd in wit 9010, dragen bij aan de frisse uitstraling. Het maatwerk in de living, tv-meubel en badkamer zorgen voor een unieke, uniforme look.
Dit is een project waar we erg trots op zijn en waar we veel tijd hebben besteed om de details goed te krijgen. Zo hebben we actief bijgedragen aan het hoge afwerkingsniveau dat de projectontwikkelaar voor ogen had. Het was een eer om deze parel te verwezelijken en een mooi thuis te creëren voor toekomstige eigenaars.