Project JVR

Project JVR

01. Introductie

Wij houden ons graag bezig met uitdagende ontwerpopdrachten, zoals dit appartement in het midden van Antwerpen. Het heeft natuurlijke lichtinval dankzij de grote raampartijen van de straatkant. De klant vroeg ons om een eigentijds design te maken met natuurlijke materialen en een internationale uitstraling. Ook moest het de optie bieden voor twee mensen om thuis te werken. Het project was een plezier om te verwezenlijken.

02. Process

Eén van de eerste verzoeken van de klant was het integreren van een kantoor in de woning. We hebben dit meegenomen in de tekening en maatwerk toegevoegd in zowel het kantoor, de living als de keuken. Algemene werken werden uitgevoerd door een onderaannemer en werden opgevolgd door onze afwerking.

We hebben een visgraatparket gelegd en de badkamer helemaal in stucco afgewerkt. Stucco is een afwerkingsmateriaal dat veel wordt gebruikt in Ibiza, Tulum en Bali. Het is zeer populair dankzij de industriële, maar elegante afwerking. Voor het maatwerk is zwart fineer toegepast en als vloertegel in de keuken en wc hebben we een travertin gebruikt.

03. Decor

In het decor zorgt de klassieke maat van visgraat parket voor een warme en romantische uitstraling. We besteden bij projecten veel aandacht aan vloerkeuze, omdat dit een van de belangrijkste basiselementen voor een woning is. In de keuken en gang hebben we grote natuursteen tegels van travertin gebruikt om een luxueuze uitstraling te realiseren.

Verder hebben we stalen deuren toegepast om een aparte ruimte te creëren waar de klant gefocust kan werken én waarmee het mogelijk is om licht door te laten. De indeling van de deuren was belangrijk voor het creëren van de juiste vibe.

Video afspelen

Bij binnenkomst in het appartement voel je je direct op je gemak. Dit is te danken aan het ontwerp, waarbij niet te veel verschillende materialen zijn gebruikt en alles mooi in elkaar overvloeit. Er zijn een aantal statement pieces, zoals de sofa en een bestaande kast die met nieuw behangpapier een makeover heeft gekregen.

Ons uitgangspunt was het creëren van een stadswoning waar de klant tot rust kan komen en tegelijkertijd goed kan werken. De klant was zeer tevreden met ons design, ontwerp en de uitvoering van de werken.