Project JDS

Project JDS

01. Introductie

Onze klant wilde een buitenverblijf omtoveren tot een plek om zich thuis te voelen en vrienden te ontvangen. Na de intake zijn we aan de slag gegaan met een design dat aan deze wens zou voldoen. We hebben gebruik gemaakt van warme, natuurlijke materialen die luxe uitstralen én eenvoudig zijn in onderhoud. Aan zee vinden immers geregeld feestjes plaats of kom je als familie na een stranddag thuis en moet er eenvoudig opgeruimd kunnen worden.

02. Process

We zijn gestart met het in 3D uittekenen van het grondplan. Dit geeft de klant inzicht in de manier waarop de ruimtes worden ingedeeld en welke materialen gebruikt worden. Na de goedkeuring zijn we verder gegaan met de technische plannen.

Een onderaannemer heeft volgens onze instructies de ruwbouwwerken uitgevoerd en een deel van de afwerking op zich genomen. Naast het ontwerp hebben we ons beziggehouden met de plaatsing van de keuken (maatwerk uit Italië) en de zelfontworpen badkamers.

03. Decor

Aan zee, en zeker in Knokke, mag het altijd ietsje meer zijn. Denk aan een parket zonder knopen; eerste keuze, zoals men dat in de volksmond noemt. De keuken is op maat gemaakt en beschikt over bijzondere accenten, zoals een afronding van het stenen werkblad en fineer ingelegde houten latjes in het eiland voor een warme, eigentijdse uitstraling.

De badkamers beschikken over met marmer ingelegde tegels. De badkamermeubels zijn vervaardigd uit hetzelfde materiaal dat in de keuken is gebruikt. Kers op de taart zijn de ovale spiegels die niet zouden misstaan in een boetiekhotel.

De woning wordt gekenmerkt door lichtinval: langs heel de zijkant komt licht binnen via grote ramen. Hiervoor is bewust gekozen, omdat het de lichte materialen accentueert en ervoor zorgt dat ruimtes groter aanvoelen. Van de drie slaapkamers tot de twee badkamers: alles is perfect op elkaar afgestemd en zal zonder meer veel en graag gebruikt worden.

Dit project aan de kust is ons - en de klant - goed bevallen. We kijken uit naar het volgende avontuur om van een huis een thuis te maken. Ongeacht of het een eerste woning of vakantieverblijf betreft.