Project HVH

Project HVH

01. Introductie

Wie houdt er niet van om met een bijzonder project aan de slag te gaan! Dit voormalige gemeentehuis, gelegen aan de markt, is omgebouwd tot drie woningen. Voor één hiervan mochten wij een ontwerp maken, waarbij we de bestaande oude elementen hebben behouden en hebben gewerkt met losstaande elementen. Zo konden de knappe moulures en muursierlijsten blijven bestaan. We hebben geluisterd naar de wensen en visie van de klant en tonen u met plezier Project HVH: luxueus wonen in een historisch pand vol karakter.

02. Process

Tijdens de eerste ontmoetingen met eigenaar werd duidelijk hoeveel historische waarde het pand heeft. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de geschiedenis zoveel mogelijk wilde behouden. De oude elementen en sierlijke inkom hebben we dan ook niet aangeraakt.

Daarnaast hebben we rekening gehouden met de vele wetgevingen en regels die aan een historisch pand verbonden zijn. We hebben een grondplan in 3D gemaakt met een moodboard van de materialen die we wilden gebruiken. Hiermee hebben we de klant inzicht gegeven en het vertrouwen gekregen om met de werken te starten.

03. Decor

Karakteristiek aan de woning zijn de hoge plafonds en grote deuren die de kamers verbinden. De plafonds hebben een hoogte van 420 centimeter en dat maakt dat de ruimtes rijkelijk aanvoelen. We hebben gekozen voor een neutrale witte kleur op de muren en deuren om het geheel licht te houden. Bovendien houden we wel van neutrale kleuren die in elkaar opgaan.

Een echte eye-catcher is de vloer: een eiken parket geplaatst in een Hongaarse punt motief. Pure ambacht komt met een prijs, maar zorgt wel voor de luxe uitstraling waar we naar op zoek waren. De vloer loopt door in bijna alle ruimtes.

In de keuken - het hart van elke woning - vonden we het belangrijk om zowel huiselijk als functioneel te werken. We hebben met losse modules toegepast omwille van de bestaande moulures. Het eiland fungeert ook als zitbank om zo plaats te winnen en een vormconcept aan te bieden dat elegant is en bij de woning past.

De gouden kranen in de badkamers zijn een knipoog naar het verleden. Daarnaast hebben we marmer toegepast in een stijl die klassiek, maar inmiddels weer helemaal terug is. De woning is zo getekend dat deze zijn elegantie nooit zal verliezen.